Nieuwsbericht Zuidlaardermarkt 17 oktober 2017

Gepubliceerd op: 02 augustus 2017

Ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt in het centrum van Zuidlaren de Zuidlaardermarkt gehouden.

Klokslag zes uur opent burgemeester Marcel Thijsen feestelijk de 817e Zuidlaardermarkt; Europa's grootste paardenmarkt. Dit jaar wordt een aanvoer verwacht van ongeveer 1500 paarden.
Gelijk met de opening van de Zuidlaardermarkt start ook de warenmarkt. Op de warenmarkt staan zo'n 400 kramen, goed voor een rij van vier kilometer door het dorp. De marktkooplui komen van heinde en ver en je kunt zo gek niet bedenken of het is te koop op de markt.

Het is bijn a een hele week feest rondom de Zuidlaardermarkt. Zo is er vanaf vrijdag 13 oktober t/m woensdag 18 oktober een grote kermis op de Grote Brink in Zuidlaren. Zaterdag 14 oktober is een hardloopwedstrijd, kinderactiviteiten, vuurwerk, een muziekpodium, live muziek in veel horecagelegenheden en op (koop) zondag 15 oktober straattheater. Heel speciaal is de Nacht van Zuidlaren: In de nacht van maandag op dinsdag is het druk in de café's en op de kermis die de hele nacht openblijft. En als de burgemeester de Zuidlaardermarkt dinsdagochtend 17 oktober om zes uur opent, is er een mengeling van cafébezoekers die de hele nacht hebben doorgefeest en "verse" bezoekers van de markt, die nog niet zo lang daarvoor uit hun bed zijn gerold.

De Zuidlaardermarkt is zeker een bezoek waard!

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)