Nieuwsbericht Zuidlaardermarkt 2013

Gepubliceerd op: 07 oktober 2013

  • Europa's grootste paardenmarkt
  • warenmarkt en kermis 

Op dinsdag 15 oktober om 6.00 uur precies opent burgemeester Piet Adema, onder de klok op de Brink in Zuidlaren de 813e Zuidlaardermarkt – de grootste paardenmarkt van Europa. Er worden meer dan 2.000 paarden en 150.000 bezoekers verwacht! En het is bijna een hele week feest in Zuidlaren.

Opening Kermis met veel spektakel
Op vrijdag 11 oktober om 18.30 uur wordt de Zuidlaardermarktkermis geopend met een optreden van de Clinch Pyromanicacs. “Waar rook, is vuur. Waar Rob is, is Gerda, is Clinch. Onder de naam Clinch treden zij op met acrobatiek en vuuracts. Clinch balanceert op het randje van de sensatie en de lach, satire, verbazing, verrukking, spanning en ontlading. Dit spektakel meemaken? Kom dan op 11 oktober om 18.30 uur naar de openingslocatie aan de Stationsweg ter hoogte van de Marktstraat.
Op de kermis staan dit jaar circa 35 spannende attracties voor jong en oud.

Zaterdag 12 oktober hardlopen, kindermiddag, historische zuidlaardermarkt en vuurwerk
Zuidlaardermarktloop
Zaterdag gaat om 10.30 uur de traditionele Zuidlaardermarktloop van start. Een wedstrijd over 5 of 10 kilometer door het centrum van Zuidlaren en een speciale kinderwedstrijd over 2,2 kilometer. Net als vorig jaar voert het parcours de deelnemers door het centrum van Zuidlaren. De start en finish zijn aan de Stationsweg. Kijk op www.loopgroepdedrentscheaa.nl voor alle informatie.
Historische Zuidlaardermarkt en kinderrommelmarkt
’s-Middags van 13.00-17.00 uur wordt een Historische Zuidlaardermarkt nagespeeld door “Beeldend verleden”. Dit spektakel is op de Brink bij de Vlindertuin. Op het Brinkje bij de Café De Vliegh wordt van 13.30-16.30 uur een kinderrommelmarkt georganiseerd.
Vuurwerk
Zaterdag om 20.00 uur is er spectaculair vuurwerk achter de Prins Bernhardhoeve. De combinatie van uiteenlopende en in elkaar overgaande kleuren, effecten staat garant voor een waar spektakel voor jong en oud.
Muziekpodium
Van 21.00 – 24.00 uur staat het muziekpodium op de hoek Kerkstraat/ de Millystraat. Vanaf 22.00 uur is er live-muziek in veel horecabedrijven.

13 oktober koopzondag en straattheater
Op zondag 13 oktoberzijn de winkels in Zuidlaren open van 12.00 tot 17.00 uur. Van 13.00 tot 17.00 uur wordt het winkelende publiek aan de Stationsweg en de Millystraat verrast door optredens van straatartiesten. Internationale, nationale en regionale artiesten werken hier aan mee.

Maandagavond 14 oktober Muziekavond
In de aanloop naar de Nacht van Zuidlaren is er tussen 20.00 – 24.00 uur een optreden van Sterren on Tour, met o.a. Dean Sanders, Sieneke en Youri L’Abee. Het optreden vindt plaats op de hoek Brinkstraat Stationsweg. Aansluitend start de Nacht van Zuidlaren

Dinsdag 15 oktober
De Zuidlaardermarkt. Om 6.00 uur de officiële opening van Europa’s grootste paardenmarkt door de burgemeester van Tynaarlo.

Warenmarkt
Net als andere jaren is er ook dit jaar een warenmarkt van ruim 4 kilometer lengte, met in totaal 400 kramen. Er is een divers aanbod van producten en etenswaren verkrijgbaar.

Woensdag 16 oktober kindermiddag
Op woensdagmiddag is er een speciale kindermiddag op/ rond de kermis met o.a., ballonnen harlekijn, schminkact en nog veel meer.

Veiligheid
Bij de opstelling van de kramen op de warenmarkt wordt ook dit jaar extra aandacht besteed aan voldoende ruimte voor de doorstroming van de bezoekers. De markt is zodanig ingericht dat het marktterrein steeds bereikbaar blijft voor hulpverleningsdiensten. In de kerk aan de Hondsrugstraat is de centrale post voor de politie en EHBO gehuisvest. Op de paardenmarkt is een tweede EHBO-post.

Dierenwelzijn
De gemeente Tynaarlo heeft in 2010 een gedragscode Dierenwelzijn opgesteld. In deze gedragscode staan regels over de huisvesting en de verzorging van paarden en pony’s tijdens hun verblijf op de Zuidlaardermarkt. Deze gedragscode geldt voor iedereen die met dieren in aanraking komt of als bezoeker op de markt aanwezig is. Tijdens de markt houden stewards toezicht op de naleving van de gedragscode.

Marktkantoor
Het centrale punt op de markt is het marktkantoor. Het marktkantoor bevindt zich op de hoek Stationsweg / Marktstraat.Hier kunnen bezoekers terecht met al hun vragen over de Zuidlaardermarkt. Het marktkantoor is tevens het adres voor het laten omroepen van paardentransport tijdens de Zuidlaardermarkt. Het marktkantoor is “de spin in het web” tijdens de Zuidlaardermarkt

Kijk voor alle informatie over de Zuidlaardermarkt op www.zuidlaardermarkt.info

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)