Nieuwsbericht De Rabobank Zuidlaardermarktloop over Stationsweg!

Gepubliceerd op: 23 september 2013

Op zaterdag 12 oktober vindt alweer de 38ste Zuidlaardermarktloop plaats.Vorig jaar liep het parcours voor de eerste keer volledig door het centrum van Zuidlaren heen. De start is ter hoogte van de Rabobank/Ruchti. De keuze voor dit nieuwe parcours bleek een groot succes. Lopers en fans werder dichter bij elkaar gebracht en mede doordat de winkels gewoon open waren, konden de lopers rekenen op de aanmoeding van fans, bezoekers en het winkelend publiek. Ook dit jaar zijn de winkels op zaterdag gewoon geopend. Gedurende de hardloopwedstrijd zijn ook de parkeerplaatsen aan ’t Achterom en de Telefoonstraat continu bereikbaar.

De Commissie Zuidlaardermarktloop adviseert bezoekers aan de Internationale Vogelmarkt VOGELWEELDE in de Prins Bernhardhoeve, welke op dezelfde dag als de Rabobank Zuidlaardermarktloop zal plaatsvinden, een aangepaste route te nemen. Doordat de Stationsstraat ter hoogte van de Brink in verband met de kermis gestremd is, kunnen bezoekers vanaf de A28 ter hoogte van de Julianalaan/Wilhelminalaan beter rechtsaf slaan de Wilhelminalaan/Voorkampen in en via deze weg naar de parkeerplaatsen van de Prins Bernhardhoeve te gaan.

 

Foto 1 Rabobank Zuidlaardermarktloop

Ieder jaar nemen honderden kinderen uit Zuidlaren en omliggende dorpen deel aan de Kinderloop. Het kinderparcours blijft 2,2 kilometer en komt ook 2 maal over de Stationsweg. Natuurlijk gaan ook dit jaar de basisscholen uit Zuidlaren en omgeving weer de competitie aan voor de wisselbeker. De basisschool met verhoudingsgewijs de meest deelnemers mag deze beker in ontvangst nemen.Vorig jaar waren het de kinderen van Jonglarendie met trots dewisselbeker mee naar hun school mochten nemen.

Op woensdag 18 september vonden voor het eerst de kindertrainingen plaats. Kinderen die nog willen deelnemen aan de trainingen, zijn van harte welkom. In totaal vinden er vier trainingen plaats. Deelname is gratis. De kindertrainingen wordengegeven door professionele looptrainers. Trainingsdata en tijden: 25 september, 2 oktober en 9 oktober van 16.30 tot 17.30 uur. Locatie: verzamelen om 16.30 uur op sportpark De Wenakkers in Zuidlaren (voerbalvelden).

De voorinschrijving is geopend en gaat evenals voorgaande jaren weer via www.inschrijven.nl. Ook de inschrijving van de kinderen is volledig gedigitaliseerd, vergeet niet de school van uw kind aan te vinken!

Bewoners die aan de route wonen en die de lopers wat extra willen aanmoedigen, kunnen dit doen door hun huis, tuin en/of straat feestelijk te versieren met slingers, vlaggetjes en ballonnen. Langs de route wordt gezorgd voor muziek, zodat ook dit jaar de Rabobank Zuidlaardermarktloop weer de boeken in kan als "De gezelligste loop van het Noorden".

Foto 2 Rabobank Zuidlaardermarktloop


 

 

 

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)