Nieuwsbericht 813de Zuidlaardermarkt; minder aanvoer van paarden

Gepubliceerd op: 15 oktober 2013

1679 paarden en 10 ezels. Dit zijn de aanvoercijfers van de Zuidlaardermarkt 2013. Beduidend minder paarden dan vorig jaar. In 2012 werden 2343 paarden en 9 ezels aangevoerd. Tijdens de persconferentie werden door marktmeester Jaap Mellema de aanvoercijfers bekend gemaakt.

De handel begon vanochtend om 6.00 uur. De prijzen zijn net als op andere markten laag. De kwaliteit van de aangevoerde paarden is goed. Ook dit jaar waren jaar er veel buitenlandse handelaren op de markt. Veel paarden emigreren naar het buitenland, vooral naar Duitsland en Oost-Europa. De laatste jaren wordt veel gepubliceerd in Duitse paardenbladen en dit leidt tot meer handelaren en bezoekers uit Duitstalige landen.

Burgemeester Adema is tevreden over de Zuidlaardermarkt. Hij geeft niet alleen de organisatie een compliment, maar ook de bezoekers. Met z’n allen maken we een mooie Zuidlaardermarkt! De politie liet weten dat de “nacht van Zuidlaren”, de nacht voorafgaande aan de markt, rustig is verlopen. Er zijn een paar aanhoudingen verricht. De “nacht van Zuidlaren” trok iets minder bezoekers dan voorgaande jaren. Dit komt doordat de Zuidlaardermarkt dit jaar niet in de (noordelijke) herfstvakantie valt.

De door de Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt georganiseerde activiteiten rond de Zuidlaardermarkt zijn allemaal goed bezocht. Toppers waren de historische Zuidlaardermarkt op zaterdagmiddag en het straattheater op zondagmiddag. Maar ook het muziekpodium met “sterren on tour” op maandagavond trok veel bezoekers. Door het rustige en droge herfstweer was het goed toeven op de Zuidlaardermarkt. Veel mensen brachten dan ook een bezoek aan de 813e Zuidlaardermarkt.

Bekijk hier de aanvoercijfers van vorige jaren.

 

 

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)