Nieuwsbericht 1512 paarden en 25 ezels op Zuidlaardermarkt

Gepubliceerd op: 21 oktober 2014

Ondanks slechte weer toch veel paarden en bezoekers

Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het vanmorgen druk op de Zuidlaardermarkt. Zowel handelaren als bezoekers lieten zich er niet door weerhouden. 1512 paarden en 25 ezels werden er aangevoerd. Iets minder dan vorig jaar, toen er 1679 paarden op de markt kwamen. Om 11:00 uur vond een eerste ‘evaluatie’’ van de markt plaats tijdens de gebruikelijke persconferentie in het Sprookjeshof.
 
De heer Bakker, namens de centrale bond van paardenhandelaren, toonde zich tevreden over de aanvoercijfers: hij had verwacht dat het er minder zou zijn vanwege het slechte weer. De organisatie gaf hij een compliment voor de goede voorziening met water, stro en hooi. De dierenarts liet weten dat hij de aanvoer ‘zeer behoorlijk’ vond. Hij heeft geen verwaarlozing gezien en hij gaf de organisatie een pluim omdat die er alles aan doet om het welzijn van de dieren zo goed mogelijk te garanderen. Ook de Dierenbescherming en de organisatie Eyes on Animals hebben met een kritische blik rondgekeken op de markt. In goed overleg met de organisatie waren zij zichtbaar en herkenbaar aanwezig. Ook van hen waren er complimenten voor de organisatie, al waren ze nog niet helemaal tevreden over de manier waarop de ezels beschermd werden. Zij komen later met een rapportage.
 
Politiechef Anko de Lange meldde dat ‘de nacht en de markt  relatief rustig’ waren. Er waren wel een paar incidenten, waaronder een mishandeling + beroving en een vechtpartij waarbij gestoken is. Gelukkig hebben zich géén excessen voorgedaan op het gebied van jeugd en alcohol. Politie en gemeente hebben daar vooraf in goed overleg met de horecaondernemers dan ook extra aandacht aan besteed. Waarnemend burgemeester Piet Adema gaf de horeca-ondernemers  een compliment voor de goede manier waarop zij invulling hebben gegeven aan hun verantwoordelijkheid.
 
Ook de Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt, die zorg draagt voor alle evenementen die niet op de dag van de Zuidlaardermarkt plaatsvinden, was tevreden. ‘Een topper is altijd het straattheater in combinatie met koopzoondag. Het is de kunst om dan zoveel mogelijk mensen naar Zuidlaren te krijgen. Dat is goed gelukt: het was afgelopen zondag lekker druk in Zuidlaren’. 
 
Burgemeester Adema maakte van de persconferentie gebruik om de honderden vrijwilligers te bedanken, zonder wie er gewoonweg geen Zuidlaardermarkt zou zijn.

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)