Nieuwsbericht 1128 paarden en 6 ezels op de Zuidlaardermarkt

Gepubliceerd op: 20 oktober 2015

Het is vandaag druk op de Zuidlaardermarkt. Het mooie weer en de herfstvakantie brengen veel bezoekers naar de markt.

Op de paardenmarkt zijn 1128 paarden en 6 ezels aangevoerd. Minder dan vorig jaar toen er 1512 paarden en 25 ezels werden aangevoerd. Om 11.00 uur vond een eerste "evaluatie" van de markt plaats tijdens de gebruikelijke persconferentie in het Brinkhotel in Zuidlaren.

Burgemeester Thijsen: "de Zuidlaardermarkt is na 815 jaar nog steeds springlevend. Maar de wereld verandert. Het is steeds belangrijker om de balans te vinden tussen de belangen van handelaren en publiek en het dierenwelzijn, waarvoor de dierenwelzijnsorganisaties extra aandacht hebben. We kunnen niet zonder elkaar, en daarom moeten we met elkaar in gesprek blijven en elkaars standpunten respecteren. De gemeente moet daarin zorgvuldige afwegingen maken. Alleen op die manier kan de Zuidlaardermarkt blijven voortbestaan."

De heer Bakker, namens de centrale bond van paardenhandelaren, toonde zich tevreden over de aanvoercijfers. "De aanvoer loopt op alle markten terug. Dit komt doordat er minder wordt gefokt. Dit heeft tot gevolg dat de prijs stijgt en op termijn de markt weer aantrekt", aldus de heer Bakker.

Namens de politie Assen meldt de heer Pistorius dat de "nacht van Zuidlaren" in goede sfeer is verlopen. Er waren weinig tot geen problemen. De politie heeft een paar aanhoudingen verricht.

Tot slot bedankt burgemeester Thijsen alle vrijwilligers, zonder wie er gewoonweg geen Zuidlaardermarkt zou zijn.

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)