De Paardenmarkt

Gehinnik, galopperende en steigerende paarden. Paarden en pony's die door de handenklapmethode van eigenaar verwisselen. Dat is de Zuidlaardermarkt.


Banner zlm

1253 paarden werden in 2016 aangevoerd naar Zuidlaren en een groot aantal ging met een andere eigenaar mee naar huis. Bent u ook een paardenliefhebber of houdt u gewoon van een gezellig dagje uit, dan moet u echt op dinsdag 17 oktober 2017 een kijkje nemen op de Zuidlaardermarkt. Naast paarden en pony's vindt u namelijk ook nog eens zo'n 400 kramen in alle soorten en maten en een grote kermis.

Kortom, een dagje Zuidlaardermarkt is een hele belevenis!

Gelukkig blijkt de Zuidlaardermarkt, aldus Willem Dekker (Dagblad van het Noorden) nog steeds "zo sterk als een paard" te zijn.

Dit heeft te maken met de grote belangstelling voor deze markt van handelaren, liefhebbers en houders van paarden uit geheel Europa. Op de Zuidlaardermarkt tref je Denen, Belgen, Oostenrijkers, Italianen, Engelsen en veel Duitsers.

Op de Ekkelkamp en naast de Prins Bernardhoeve kunnen paarden en pony's voor de export worden gekeurd.

Alle paarden en pony's worden bij de twee inlaatposten gekeurd door een dierenarts en na betaling van het marktgeld, 2 euro per paard/pony, kan men het marktterrein op om een geschikte aanbindplek (balie) te vinden. Een balie is een dik touw gespannen tussen stevige houten palen. De ruimte tussen de palen is ongeveer 5 meter. 

Een vaste groep handelaren reserveert elk jaar een aantal balies. Deze gereserveerde balies zijn voorzien van de naam van de handelaar. Degene die op de Zuidlaardermarktdag zelf komen met hun paard/pony kunnen hun dieren aanbinden aan de vrije balies. 

Zie de plattegrond onder aan deze pagina

Is een potentiële koper gevonden, dan kan men het paard of pony op de  monsterbaan op de paardenmarkt showen.  Op meerdere plekken kunnen handelaren gratis water en hooi halen voor de dieren:  Let op de spandoeken.

Bewaren

Meer informatie:

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de markt-/kermisbeheerder:
Jaap Mellema:
E-mail: Marktmeesters@tynaarlo.nl
Telefoon 0031(0)592-266 662

Routeplanner: de routeplanner
(naar: Marktstraat - 9471 AE Zuidlaren)

Website gemeente Tynaarlo:
www.tynaarlo.nl

Contact (English)              Kontakt (Deutsch)